Doporučené očkování

OZP přispívá na očkování proti chřipce


Kategorie: Aktuality Doporučené očkování 
07.listopad 2019

Oborová zdravotní pojišťovna opět přispívá svým klientům na očkování proti chřipce. Příspěvek se vztahuje jak na očkovací látku, tak na aplikaci vakcíny. Právě teď, před začátkem chřipkové sezóny, kdy je nejvhodnější doba na očkování. Na očkování proti chřipce pojišťovna přispívá z Fondu prevence všem klientům do 65 let věku. Ti starší mají očkování plně hrazené z veřejného zdravotního pojištění a mají ho tedy zdarma, respektive ho pojišťovna hradí přímo lékaři.

Chřipka je virové onemocnění, které představuje zátěž zejména pro seniory a pro osoby s chronickým onemocněním plic, srdce, ledvin či metabolickými poruchami. Nejlepší ochranou proti němu je očkování, které by měli zvážit i lidé, kteří by mohli být přenašeči onemocnění na ohrožené skupiny osob. Tedy například i děti a rodiče před vánočními návštěvami prarodičů.

Nejlepší doba na očkování proti chřipce je před začátkem chřipkové sezóny. Tedy právě teď. Chřipka se v České republice vyskytuje nejčastěji v prosinci až březnu. Po očkování se ochrana proti onemocnění vytvoří zhruba do dvou týdnů.

O příspěvek je možné požádat elektronicky přes aplikaci VITAKARTA v mobilu, nebo přes její webové rozhraní. Žádost je možné případně podat i osobně na kterékoli pobočce OZP. Dle TZ

www.ozp.cz

www.vitakarta.cz

www.chcidoozp.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová