Aktuality

Neuraxpharm získává společnost Farmax


Kategorie: Aktuality 
07.únor 2019

Neuraxpharm Group, přední evropská specializovaná farmaceutická společnost zaměřená na léčbu poruch centrální nervové soustavy (CNS), oznamuje akvizici firmy Farmax, specializované farmaceutické společnosti, která patří pod SVUS Pharma.

Farmax, sídlící v Hradci Králové, byla komerční divizí SVUS Pharma a disponuje velkou distribuční sítí v České republice i na Slovensku a menší distribuční sítí v Maďarsku. Farmax je prodejcem značkových i neznačkových generických léčiv určených k léčbě poruch centrálního nervového systému, jako je Zolpinox®. Firma také nabízí známé doplňky stravy (Preventan® a Maxicor®).

Farmax byla přejmenována na Neuraxpharm Bohemia a své produkty bude nabízet pod obchodní značkou Neuraxpharm. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Neuraxpharm je evropskou specializovanou farmaceutickou společností zaměřenou na léčbu poruch centrálního nervového systému (CNS). Má přímá působiště v Německu, Španělsku, Itálii, Francii, Polsku, České republice, Slovenské republice a v Maďarsku. Skupina se konsolidovala v roce 2016 za finanční podpory Apax Partners. V Evropě vyvíjí a prodává značková a generická léčiva a výživové doplňky pro oblast CNS, působí v 50 zemích světa.

SVUS Pharma je smluvní farmaceutický výrobce v České republice. Společnost založená roku 1923 se sídlem v Hradci Králové je odborníkem na balení a označování farmaceutických produktů, s osvědčenou nabídkou primárního a sekundárního balení. Nabízí portfolio í pro primární balení a označování měkkých gelů, tvrdých gelových kapsulí, tvrdých a polotvrdých forem volně prodejných léků, léků na lékařský předpis, doplňků stravy, léčiv a kosmetiky. Dle TZ

www.neuraxpharm.com
www.svus.cz
www.bestcg.com

 

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová