Medicína

Nejdůvěryhodnější značky léčiv


Kategorie: Aktuality 
21.leden 2019

Ibalgin a Paralen Grip jsou značky, jimž čeští spotřebitelé nejvíce důvěřují. V rozsáhlém prestižním průzkumu Důvěryhodné značky ovládly kategorie volně prodejných léků. Slavnostní vyhlášení kompletních výsledků čtvrtého ročníku soutěže proběhlo v listopadu 2018 v Pražské křižovatce.

Nejdůvěryhodnější značkou v kategorii volně prodejné léky na bolest je Ibalgin. Mezi volně prodejnými léky na chřipku a nachlazení pak dominuje Paralen Grip. Vyplynulo to z rozsáhlého marketingového programu Důvěryhodné značky. Ten vybírá a oceňuje produkty, jimž čeští spotřebitelé nejvíce důvěřují.

Ukazuje se, že se podařilo navázat na tradici značky Paralen a vybudovat moderní dceřinou značku Paralen Grip v kategorii chřipka a nachlazen. Paralen Grip je na českém trhu od roku 2010 a své příznivce si získal hlavně díky tomu, že obsahuje víc účinných látek, takže přináší úlevu od více příznaků chřipky a nachlazení naráz. Navíc je dostupný nejen ve formě klasických tablet, ale také jako horký nápoj.

Vítězství Ibalginu v soutěži je odrazem dlouhodobé a stabilní obliby této typické růžové pilulky. Značka Ibalgin je známa na trhu systemických forem léků proti bolesti a současně je jedničkou na celém trhu volně prodejných léčiv jak v České, tak Slovenské republice. Zároveň je nejznámějším volně prodejným lékem na bolest u nás.

Slavnostní vyhlášení výsledků čtvrtého ročníku nezávislého marketingového programu Důvěryhodné značky se konalo 8. listopadu 2018 v prostorách Pražské křižovatky. Sběr dat probíhal v průběhu léta a podzimu 2018 ve spolupráci s výzkumnou agenturou Nielsen na vzorku 4000 českých spotřebitelů. Dle TZ.

www.sanofi.com

Autor: MUDr. Olga Wildová