Medicína

Globus předal tři vozy handicapovaným


Kategorie: Aktuality 
23.říjen 2018

V říjnu 2018 předal Globus tři velkoprostorové vozy Kontu Bariéry pro spolky Lipka z Havířova, Cesta bez bariér z Prostějova a Pestrá z Prahy. Celkem tak Globus za 16 let spolupráce věnoval organizacím Konta Bariéry 77 aut. Z každé prodané nákupní tašky v Globusu jde koruna na účet Konta Bariéry.

„Nadace nemůže potkat větší štěstí, než mít partnera, kterému věří a se kterým může dlouhodobě dělat tak hezký projekt. Za těch 16 let se podařilo shromáždit přes 23 milionů korun, to je neskutečné,“ řekla Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

Slavnostní předání 77. automobilu proběhlo počátkem října 2018 v Hypermarketu Globus Černý most za účasti ředitelky Konta Bariéry, paní Boženy Jirků, ředitele Hypermarketu Globus Černý Most pana Karla Zemana a vedoucí korporátní komunikace Globusu paní Rity Gabrielové.

Konto Bariéry - od roku 1992 stěžejní projekt Nadace Charty 77, je první a dosud jedinou kontinuální sbírkou, které se více než dvacet let účastní desetitisíce dárců - svým pravidelným měsíčním příspěvkem pomáhají naplňovat a financovat program Konta Bariéry. Díky nim Konto Bariéry rozdělilo stovky miliónů korun a podpořilo tisíce projektů na zlepšení života lidí s handicapem a jejich plnohodnotné zapojení do společnosti.

Pestrá, o.p.s. – se již od roku 2009 zabývá kvalitním bezkotcovým výcvikem asistenčních psů pro děti i dospělé s různými druhy postižení. Od štěňátek do ukončení výcviku žijí psi u vychovatelů a trenérů v domácím prostředí. Organizace má jako jediná v České republice akreditovaný bezkotcový výcvik od mezinárodní organizace Assistance Dogs Europe a Assistance Dogs International. Dále je držitelem Značky spolehlivosti, kterou udělila po hloubkovém auditu Asociace veřejně prospěšných organizací. V současnosti má Pestrá 43 předaných psů. Kromě toho poskytuje Pestrá také registrovanou sociální službu a zabývá se zaměstnáváním lidí s postižením.

Cesta bez bariér, spolek - poskytuje službu, zabývající se přepravou lidí s omezenou možností pohybu. Služby jsou určeny lidem se zdravotním omezením a lidem, kteří se stanou imobilními krátkodobě v důsledku úrazu, choroby, či jiným způsobem.

Lipka, z.s. -. je sdružování občanů na základě společného zájmu, kterým je pomoc, podpora a vyvíjení aktivit směřujících ku prospěchu osob se zdravotním postižením. Cílem této hlavní činnosti je vytváření odpovídajícího zázemí, podmínek a prostředí pro výchovu, vzdělávání, zájmové a terapeutické činnosti směřující k jejich všestrannému rozvoji, socializaci a integraci do každodenního života společnosti. Dle TZ.

www.bariery.cz

www.kontobariery.cz

www.cestabezbarier.cz

www.pestra.cz

www.globus.cz

www.oslipka.cz  

Autor: MUDr. Olga Wildová