Aktuality

Dermatologové pro krásu žen


Kategorie: Aktuality 
08.leden 2018

Začal již nový rok. S ním nové výzvy a zážitky. Po vánočním shonu a oslavách konce roku se zas všechno rozjelo na novo. A mimo nezbytných předsevzetí lze do práce přijít navíc s odpočinutým obličejem a bez vrásek. Z mnoha způsobů uvádíme nejpoužívanější metody současné estetické dermatologie.  

Například obliba botoxu každým rokem stoupá. Jeho účinků, díky nimž dochází k odstranění mimických vrásek, využívají světové hvězdy, české celebrity a v posledních letech se přidávají i obyčejné ženy. „Aplikace botulotoxinu se používá nejčastěji k omlazení pleti a k redukci vrásek v horní polovině obličeje - např. vrásky u kořene nosu, na čele či kolem očí. Tato korekce mimických vrásek stoupá stále na oblibě hlavně díky snadné a rychlé aplikaci,“ prozradila MUDr. Petra Samková z estetického dermatologického oddělení kliniky GynCentrum.

Malá dávka botulotoxinu se pomocí injekční stříkačky tenkou jehlou jednoduše vpraví do mimických svalů, které chceme vyhladit. Botox svaly, které způsobují vznik vrásek, uvolní a pleť se vypne. Výsledný efekt nastupuje již mezi 2-14 dnem, první aplikace vydrží 3 - 4 měsíce. Při dalších aplikacích se doba účinku prodlužuje až na 9 měsíců. Celý zákrok se provádí ambulantně a je téměř bezbolestný. Bezprostředně po výkonu mohou být místa vpichu lehce začervenalá, ovšem tyto skvrnky lze pohodlně zakrýt make-upem. Jeho účinky ocení také ti, kteří trpí nadměrným pocením. Účinek je časově omezený, délka efektu se obvykle pohybuje mezi 6 a 18 měsíci.

Vyhlazení vrásek pomocí injekčních výplní kyseliny hyaluronové je po aplikace botoxu nejčastějším estetickým zákrokem. Kyselina hyaluronová se využívá především k vyplnění statických a jemných vrásek (nosoretní vrásky, pokleslé koutky), tedy vrásek, které vznikají věkem. Také s ní lze modelovat tvář a korigovat tvar rtů. Kyselina hyaluronová je součástí dermálního mezibuněčného prostoru, je to tedy tělu přirozená látka, která se vyskytuje ve druhé vrstvě kůže. Bohužel postupem věku dochází k úbytku kůže, proto je možné formou výplní nebo tekutého liftingu ji doplnit. Ošetření kyselinou hyaluronovou provádí vždy specialista, při redukci hlubokých vrásek se může kombinovat i s botoxem. Obvykle vydrží 6-12 měsíců. Stejně jako u aplikace botoxu, i zde může zajít k lehkému zarudnutí, který lze rovněž zakrýt make-upem.

Lifting a tekutý lifting je určen pro všechny ženy a muže, kteří potřebují omladit pleť, pozdvihnout a zpevnit povadlé kontury obličeje a dodat jejich pleti mladistvější a svěžejší vzhled. Metod je hned několik a záleží na mnoha faktorech, jako je věk pacienta, místo a četnost výskytu vrásek nebo stav pokožky. Určitě je tedy vhodné zkonzultovat vše s dermatologem.

Tekutým liftingem se označuje aplikace kyseliny hyaluronové formou mezoterapie. Je velice efektivní k redukci jemných vrásek, masivní hydrataci pokožky, převážně v oblasti obličeje, krku a dekoltu, lze také aplikovat na hřbety rukou k jejich výraznému omlazení. Mezoterapie je aplikace účinných látek do různých oblastí celého těla. Další možností je redukce strií a zmírnění vypadávání vlasů. Tekutý lifting je vhodný pro všechny věkové kategorie. Dle TZ.

www.gyncentrum.cz.

www.eckstein.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová