Medicína

Indulona Original – oficiálně certifikovaná i pro dětskou péči


Kategorie: Aktuality 
05.leden 2018

Krémy z řady Indulona Original obstály v přísných testech bezpečnosti a získaly certifikát pro péči o dětskou pokožku. Jako jedny z mála krémů a mlék na trhu neobsahují žádné konzervační látky, a jsou tak ideální pro nejcitlivější typy pokožky. Mezinárodní instituce EUROFINS BEL/NOVAMANN dokonce zařadila krém mezi 2 % nejkvalitnějších krémů na trhu, které kdy byly v laboratoři testovány. Tento krém se v dermatologii doporučuje už desítky let. Jím ošetřují pokožku novorozenců ihned po narození v řadě nemocnic v České republice a na Slovensku..

V červnu 2017 společnost uskutečnila průzkum a oslovila celkem 100 českých a slovenských dermatologů. Výsledkem bylo zjištění, že krém svým pacientům doporučuje 95 % dotázaných. Většina z oslovených lékařů ji doporučuje dokonce až dvěma třetinám svých pacientů. Nejen tato zjištění motivovala zástupce značky ke snaze získat certifikát bezpečné kosmetiky pro děti.

Výroba značky Indulona podléhá pravidelné a důkladné kontrole, hodnocení a testování. Pravidelně se hodnotí chemické, fyzikální a mikrobiologické vlastnosti. K získání atestace kosmetiky jako vhodné pro děti bylo však třeba vykonat posouzení v externí, akreditované zkušební laboratoří.

Testování realizovala renomovaná mezinárodní společnost EUROFINS BEL/ NOVAMANN*. Certifikace spočívá v testování velkého množství parametrů. Kromě složení a rozboru fyzikálních, chemických vlastností a stability zahrnuje například i toxikologický profil látek, mikrobiologickou kvalitu, stopové množství látek, test dráždivosti očí, ale i studii na skupině dobrovolníků. Výsledkem je „Zpráva o bezpečnosti kosmetického přípravku“ k  testovaným produktům. Krém a tělové mléko po všech stránkách vyhověly požadavkům na kosmetiku vhodnou pro děti.

Výrobek patří mezi kultovní značky a její příběh se píše téměř 70 let. Je  první v kategorii krémů na ruce v ČR. Ročně se vyrobí téměř 6 milionů krémů a během jedné minuty se v závodě za přísných podmínek farmaceutické kvality vyrobí 110 kusů krémů. Minulý rok se spolu s uvedením řady tělových mlék na trh stala plnohodnotnou kosmetickou značkou. V budoucnu by značka svým zákazníkům chtěla přinést i další nové produkty, které budou odpovídat jejich specifickým potřebám.

www.indulona.cz  

www.saneca.com.

Dle TZ www.havaspr.com

Autor: MUDr. Olga Wildová