Medicína

Společnost VAMED MEDITERRA zvyšuje mzdy


Kategorie: Aktuality 
15.září 2017

Společnost provozuje v České republice celkem devět soukromých zdravotnických zařízení. (Rehabilitační kliniku Malvazinky, Polikliniku Palackého a kliniku Zámeček Malvazinky, nemocnice v Neratovicích, Tanvaldu, Sedlčanech, Mostištích, Mělníku a pražské Centrum léčby pohybového aparátu. Svým klientům nabízí také možnost využít léčebné pobyty v rakouských lázeňských zařízeních.) V každém z nich došlo v letošním roce ke zvýšení mezd pro zdravotnický personál již několikrát.

Na začátku roku byly zvýšeny mzdy veškerému zdravotnickému personálu v našich nemocnicích v průměru o 10 %, v některých zařízeních došlo k navýšení platu i následně v průběhu roku.Od 1. 7. 2017, kdy vešla v platnost novelizace nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, došlo také k nárůstu mezd o příplatky ve výši 2 000 Kč za směnnost pro sestry u lůžek, pracující v třísměnném nebo nepřetržitém provozu bez odborného dohledu.

Ty by měly být financovány z rezerv Ministerstva zdravotnictví ČR na základě dotací. Tyto příplatky jsou nyní hrazeny z vlastních zdrojů společnosti, jejichž hodnota do konce roku přesáhne 7 500 000 Kč, avšak například zastupitelé Středočeského kraje již na mimořádném jednání schválili poskytnutí finanční dotace pro naše zdravotnická zařízení spadající do této oblasti. V letošním roce byly již několikrát zvyšovány mzdy. Společnost se snaží kontinuálně vytvářet co nejlepší pracovní podmínky i nad rámec dotací a tabulkových platů.

Zdravotnická zařízení společnosti získala v posledních letech řadu prestižních ocenění, jako jsou Nejlepší nemocnice kraje očima pacientů či ocenění za finanční stabilitu. Dle TZ

www.amic.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová