Medicína

Změna ve vedení FN Motol


Kategorie: Aktuality Novinky ze zdravotnictví 
30.listopad 2016

Fakultní nemocnici v Motole povede od 1. 12. 2016 jako zastupující ředitel MUDr. Pavel Budinský, Ph. D., MBA, který dosud ve FN Motol zastával pozici provozně-technického náměstka. Budinský, který bude obě tyto funkce vykonávat současně, nastupuje na místo JUDr. Ing. Miloslava Ludvíka, MBA. Ten je od prosince pověřen vedením Ministerstva zdravotnictví ČR.

Budinský studoval nejprve všeobecné lékařství, po potřebné specializaci a v rámci dalšího lékařského studia získal titul Ph.D. v oboru ekonomika a hygiena výživy. Absolvoval také několik zahraničních studií v San Remu (International Institut of Humanitarian Law), Holandsku (Netherlands Defence College) a Německu (NATO school).

Během celkem 7 let se účastnil několika vojenských misí v zahraničí - Perský záliv, UNPROFOR, UNTAES, UNCRO (Jugoslávie), za které byl vyznamenám mnoha válečnými i státními oceněními. Po návratu z konfliktních oblastí působil na Ministerstvu obrany ČR, Ministerstvu zdravotnictví ČR a Všeobecné zdravotní pojišťovně. Byl rovněž zástupcem ČR v komisi pro řešení mimořádných událostí v Haagu a v komisi pro chemické odzbrojování v Haagu. Již 9 let je předsedou Československé obce legionářské. Od roku 2000 zastává pozici provozně-technického náměstka FN Motol.TZ.

www.fnmotol.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová