Medicína

Fashion for Fokus - Zaostřeno na osobitost


Kategorie: Aktuality 
02.prosinec 2016

8. prosince 2016 se uskuteční již třetí ročník charitativní módní přehlídky Fashion for Fokus. V nádherné dvoraně Českého muzea hudby vyroste přehlídkové molo a návštěvníci se budou moci těšit  nevšední módou. Motto přehlídky „zaostřeno na osobitost“ propojuje téma módy a duševního zdraví. Výtěžek z této akce podpoří Fokus Praha, nezisková organizace, která pomáhá lidem s dlouhodobým duševním onemocněním. Galavečer začíná v 19,00 v Českém muzeu hudby (Karmelitská 2, Praha 1) a vstupenky možno získat na www.fashionforfokus.cz.

Tváří letošní Fashion for Fokus se stala Lejla Abbasová, kterou s módou spojuje i její zkušenost z modelingu. Její hlavní motivací je ale vztah k charitatě a chuť podpořit dobrou věc.

Denisa Slavíková, umělecká ředitelka Fashion for Fokus a majitelka modelingové agentury Faible Group, sestavila módní show z kolekcí čtyř módních návrhářů.  Budou zde modely obohacené kovem nebo plastickou kůží.  Pro Fashion for Fokus, kolekce pánské módy neotřelých střihů a řešení.

Další autorka, která je ve světě módy již od roku 1989 vytváří módní design, který nepodléhá žádným trendů, další pak vyznává krédo rozmanitosti, aby mohla obléci ženu na všechny příležitosti. Čtveřici návrhářek završuje, dáma, která jak říká, je její práci smysluplná právě tehdy, pomáhá-li, posouvá-li a inspiruje. Více o návrhářkách i jejich kolekcích na webu www.fashionforfokus.cz

Výtěžek z letošní módní přehlídky bude směřovat na rozvoj osvětového zážitkového programu pro středoškoláky s názvem: „ Blázníš? No a!“ Mladí lidé se formou jednodenního zážitkového workshopu seznámí s problematikou duševního zdraví.  Dozvědí se nové informace, budou mít možnost střetnout se s vlastními předsudky k lidem s duševním onemocněním a přehodnotit je.  Více o projektu Blázníš? No a! na webu: http://www.blaznis-no-a.cz/

Fokus Praha je nezisková organizace, která už více než 25 let podporuje lidi s duševním onemocněním. Nabízí především sociální a zdravotní komunitní služby. Vzdělává odbornou veřejnost. Provozuje sociální firmy, jejichž smyslem je důstojné a smysluplné zaměstnávání lidí, kteří jsou znevýhodnění na otevřeném trhu práce. Zapojuje se do reformy psychiatrické péče a bojuje se stigmatizací lidí s duševním onemocněním. Dle TZ.

www.fokus-praha.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová