Medicína

Piáno na ulici – v Thomayerově nemocnici v Praze Krči


Kategorie: Aktuality 
22.květen 2016

Ve středu 18. května 2016 se uskutečnilo slavnostní odhalení Piána na ulici před pavilonem C v Thomayerově nemocnici v Praze Krči. Akce se zúčastnil známý hudebník Štěpán Rak, který zná prostředí Thomayerovy nemocnice velmi dobře z dob svého dětství, a který program obohatil o své kytarové fanfáry. 

Akce se rovněž zúčastnil kavárník Ondřej Kobza, „duchovní otec“ iniciativy Piána na ulici. Iniciativa se dlouhodobě věnuje oživení veřejného prostoru v Praze i celé České republiky. Veřejná piána dnes najdete v padesáti městech v ČR. Thomayerova nemocnice je ale první, která se rozhodla instalovat piáno přímo v areálu zdravotnického zařízení.

„Spolupráce s nemocnicemi je něco do čeho se iniciativa chce v budoucnu pustilt. Park, kam chodí pacienti a návštěvy je další veřejný prostor, kde mohou věci jako piáno nebo šachy udělat radost, pacienti se mohou potkávat, když se půjdou projít, mohou se seznámit a nepříjemný zážitek z nemocnice tak třeba proměnit v něco lepšího a pozitivního. Bylo by skvělé, kdyby Thomayerova nemocnice byla takový pozitivní příklad toho, co všechno se dá v areálu nemocnice podnikat."

Piáno bylo Thomayerově nemocnici darováno paní Růžkovou, která bleskově zareagovala na výzvu prostřednictvím Českého rozhlasu Dvojky, který tlumočil záměr instalovat piáno do areálu nemocnice. Dárkyně, paní Růžková, byla rovněž čestným hostem slavnostního odhalení.

Dle TZ Ondřeje Macury, mluvčího TN, Praha Krč

www.ftn.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová